Yüz Şekline Göre Gözlük Seçimi

Gözlük Seçimi Önemli

Belki gereklilik için belki de yaz günlerinde gözlerinizi güneşin zararlı ışınlarından korumak için gözlük takıyorsunuz. Sebebiniz ne olursa gözlüğünüzü yüz şeklinize göre seçmelisiniz. Hem kullanımınızın daha kolay olacağı hem de daha şık görünmenizi sağlayacak yüz şekline göre gözlük seçimi yapmanız daha iyi görünmenizi sağlayacak.

Her Yüzün Bir Geometrik Şekli Vardır

Dünyada yaşayan milyarca insanın yüzü bir geometrik şekle benzemektedir. Yüzünüzün hangi geometrik şekle benzediğini belirleyerek yüz şeklinize göre gözlük seçimi yapabilirsiniz.

Genel olarak 6 temel geometrik şekil ön plana çıkmaktadır. Bunlar; Yuvarlak, Oval, Kare, Dikdörtgen, Üçgen ve Elmas şekilleridir.

Yüz Şeklinizi Bulun

İlk önce basit bir şekilde yüzünüzün hangi geometrik şekle benzediğini bulun. Bunu yapabilmek için ilk önce kendi portre fotoğrafınızı çekin veya aynada yüzünüze dikkatlice bakın. Fotoğrafın üzerinde veya aynada yüzünüzün kenarlarına noktalar koyun ve bu noktaları birleştirin. Noktalar birleştiğinde yüzünüzün geometrik şekli ortaya çıkacaktır. Örnekler için aşağıdaki resimleri inceleyin.


Yüzünüzün şeklini belirlediyseniz şimdi her bir geometrik şekle göre önerilerimizi ve seçebileceğiniz gözlüklere bakalım.

YUVARLAK

Yüzünüz geniş ve uzundur. Yanaklarınız geniştir. Alın ve yanaklar iyi bir açıyla ortaya çıkar.

Dikdörtgen ve dar çerçeveler deneyin böylece yüzünüz daha uzun ve daha ince görünür. Çerçeveler koyu renkli olmalıdır. Geniş açılı ve düz çerçeveler seçilmelidir. Yuvarlak çerçeveler kullanılmamalıdır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

OVAL

Çene çizgisi hafif kavislidir. Alnınız geniştir. Elmacık kemikleri genellikle çıkıktır. İdeal bir yüz şeklidir.

Küçük veya orta boy kare veya yuvarlak çerçeveler tercih edilmelidir. Büyük veya geniş çerçeveler kullanılmamalıdır.

 

KARE

Alın, elmacık kemikleri, çene çizgileri neredeyse aynıdır. Çene çizgileri belirgin özelliktir.

Yuvarlak veya oval çerçeveler ile koyu renk çerçeveler tercih edilmelidir. Açık renkli ve kare çerçeveler kullanılmamalıdır.

 

DİKDÖRTGEN

Yüzünüzün yüksekliği genişliğinden daha fazladır.

Büyük ve geniş gözlükler tercih etmelisiniz. Seçtiğiniz gözlükler koyu renk çerçeveli olmalıdır.

 

ÜÇGEN

Çeneniz alnınıza göre daha dardır. Çene ve alın arasındaki dengesizliği gidermek için geniş köşeli çerçeveler kullanılır.

 

ELMAS

Alın ve çene dar, elmacık kemikleri geniştir.

Oval şekilli koyu kahverengi çerçeveler kullanılmalıdır.

BONUS : KALP

 

Popüler yüz şekilleri kadar olmasa da kalp yüz şeklini de listeye ilave etmek istiyoruz. Kalp yüz şeklinde alın geniş, elmacık kemikleri yeterince çıkık ve çene küçüktür.

Yuvarlak veya oval çerçeveler tercih edilmelidir. Çerçeveler açık renkli, ince ve üst kısımları geniş olmalıdır. kalın ve üst kısmı alt kısmından daha fazla dikkat çeken çerçeveler kullanılmamalıdır.

 

BİR BONUS DAHA: GÖZLÜK GENİŞLİĞİ NASIL OLMALI ?

Yüz şekline göre gözlük seçimi dışında genel bir bilgi olarak gözlük genişliği ile ilgili olarak aşağıdaki kılavuzu inceleyin.

SON BONUS: GÖZLER ARASINDAKİ BOŞLUĞA GÖRE GÖZLÜK SEÇİMİ

Son olarak gözlerinizin arasındaki boşluğa göre doğru seçimi yapabilmek için aşağıdaki kılavuza göz atın.