Fanila Yakası Çeşitleri Nelerdir ?

Fanilalar çeşitli kıyafet seçenekleriyle birlikte kullanılabilir. Beyaz fanila tarihte denizciler için kullanıldı. Beyaz fanila denizcileri soğuk rüzgarlardan ve deniz suyundan koruyordu. Ayrıca beyaz olduğu için temiz tutulması da gerekiyordu. Günümüzde ise hemen hemen her kesim tarafından kullanılan fanila herkesin kullanabileceği bir iç giyim ürünüdür. Gelin, fanila yakası çeşitleri nelerdir ? sorusunun cevabını birlikte bulalım.

Fanila’nın 3 ana yaka çeşidi vardır;

  • Bisiklet Yaka
  • V Yaka
  • Geniş yaka

Çeşitli renkleri olsa da fanilanın en popüler renkleri beyaz ve siyahtır. Şimdi yaka çeşitlerine detaylı göz atalım.

Bisiklet Yaka

Yuvarlak bir yaka biçimi olan bu çeşit en basit görünüşlü olandır. Fanilanın yakası düz bir yuvarlak şeklindedir. Bu yaka çeşidi aynı zamanda ilk tişörttü. Eğer seçim yapmakta zorlanıyorsanız bu yaka çeşidiyle başlayabilirsiniz. En popüler ve en çok bulunan modeldir. Bisiklet yaka fanila boğazınıza kadar kapalı giysiler giydiğinizde tercih etmeniz gereken bir çeşittir. Mesela; gömlek gibi. Eğer yaka bölümünden düğmeli bir ürün giyiyorsanız ve üst düğmeleri açmak niyetindeyseniz bisiklet yaka fanila sizin için uygun olmayabilir. Yakası açık bir giysiden görünen bisiklet yaka fanila genel görünüşünüzü olumsuz etkileyecektir.

Aynı zamanda uzun kollu giysilerle giyilmesi tercih edilmelidir. Yarım kol veya kısa kol olan giysilerde dışarıdan görünebilir. Bu da estetik olarak kötü görünmenize yol açabilir.

Bisiklet Yaka – Beyaz
Bisiklet Yaka – Gri
Bisiklet Yaka – Siyah

 

 

 

 

 

 

 

 

V Yaka

Düğmeli bir kıyafet giymek istiyorsanız V yaka fanila seçimi sizin için en doğru yol olabilir. V yaka fanila ile birlikte giydiğiniz bir kazağın veya gömleğin üst düğmelerini açık bırakabilirsiniz. Boynunuzun altındaki bölümde V şeklinde bir boşluk olduğundan açık bıraktığınız düğme yerlerinden teniniz görünebilir.  Böylelikle herhangi bir kolye veya benzeri bir takı ile birlikte kullanabilirsiniz.

V Yaka – Gri
V Yaka – Beyaz
V Yaka – Siyah

 

 

 

 

 

 

 

Atlet

Aslında bir fanila çeşidi olan atlet bazı kişiler için kafa karıştırıcı olabilir.Fanila atlet tanımlaması konusunda ” Fanila Mı Atlet Mi ?” yazımıza göz atabilirsiniz.

Atlet yaz ayları için ideal bir çeşittir. Yaz aylarındaki hava sıcaklığıyla baş edebilmeniz için göğsü, boynu, omuzları ve kolları tamamen ortada bırakan atleti seçmelisiniz. Üzerine giydiğiniz giysi düğmeli olabilir. Gövdenizin yarısında kadar düğmelerini açabileceğiniz giysinin altında atlet kendini göstermeyecektir. Uzun kollu veya kısa kollu giysilere uygundur.

Atlet – Gri
Atlet – Beyaz
Atlet – Siyah