Erkekler İçin Düğün Kıyafetleri

Yaz Geldi Düğünler Başlıyor

Yaz geldi, düğünler başladı artık. Düğünlere gitmek hem eğlenceli, hem zevkli, hem de özel günler olduğu için bütün detaylara azami özen gösterilen insan hayatındaki özel günlerden biridir. Belki siz de bu yaz en yakın arkadaşınızın veya bir akrabanızın veya şirkette beraber çalıştığınız bir arkadaşınızın bu en özel gününde orada olmayı planlıyorsunuz. Eğer böyle bir planınız varsa erkekler için düğün kıyafetleri yazımızda size birkaç kombinasyon fikri veriyoruz.

Davetiyeyi Dikkatlice Okuyun

Düğüne davet edildiğinizde davetiye alırsınız. Birçoğumuz davetiyeye kısaca göz atıp bir kenara bırakırız. Ancak bzaı davetlerde düğün için gerekli olan kurallarla ilgili bilgiler vardır. Bu kurallara giyim konusu dahil olabilir. Eğer düğün sahipleri davetlilerin giyimi ile ilgili bir kural belirlediyse bunu davetiye belirtirler. Davetiyeyi dikkatlice okumak olası bir hatanızı önleyecektir. Bir düğüne katılırken akılda tutulması gereken en önemli konulardan biri kıyafet kurallarına uyulmasıdır.

Kişiselleştirin

Düğünde kıyafet kuralı konmuş olsa bile kendi kişiliğinizi ortaya koymalısınız. Resmi veya gayri resmi olsanız dahi kurallara uygun giyinmiş olmanız gerekir ancak kişisel tarzınızdan da uzaklaşmamanız gerekir.

Düzgün biçimde katlanmış bir cep mendili gibi basit bir detayla bile olsa görünümünüzü kişiselleştirin.

Damattan Rol Çalmayın

Evet, siz de şık olmak istiyorsunuz, spotlar size dönsün istiyorsunuz ancak bunu belirli bir limitte yapmalısınız. Unutmayın ne olursa olsun özel günün en yakışıklısı ve en şık kişisi daima damattır. Siz de şık olun ama damada saygı gösterin.

Mekanı Düğünden Önce İnceleyin

Tabi ki düğün mekanının instagram hesabındaki fotoğraflardan değil. Eğer mümkünse bizzat giderek inceleyin. Düğünde ne giyeceğinize karar vermeden önce düğün mekanının nerede olduğunu ve nasıl bir yer olduğunu tespit etmeniz kararınızı olumlu yönde etkileyecektir. Eğer düğün kır düğünü ise vereceğiniz karar ile plajda yapılacak bir düğün için vereceğiniz karar farklı olacaktır.

En İyi 5 Düğün Kombinasyonu

Yukarıda anlattığımız temel konulardan sonra hemen hemen dünyanın her yerinde geçerli olabilecek en iyi 5 düğün kombinasyonuyla erkekler için düğün kombinasyonu konumuzu tamamlayalım.

Siyah Kravat – Papyon

Ülkemizde papyon çok yaygın kullanılmasa da gerekli olduğu durumlarda tercih edilmektedir. Eğer düğün akşam yapılacaksa siyah ceket ve kravat-papyon seçimi ideal olabilir. Bu seçimi gündüz yapılan düğünler seçmemekte fayda var. Ayrıca damada rakip olmama konusunu da unutmayın. Bu seçim iyi düşünülmesi gereken bir seçimdir.

Aslında renk seçiminde iki seçeneğiniz var; siyah ve gece yarısı mavisi. Size ufak bir tiyo; yapay ışık altında gece yarısı mavisi daha koyu görünür.

Siyah Ceket – Pantolon
Lacivert Ceket – Pantolon
Siyah Ceket – Pantolon
Beyaz Gömlek
Beyaz Gömlek
Beyaz Gömlek
Siyah Papyon
Gümüş Kol Düğmesi
Beyaz Mendil
Siyah Ayakkabı
Siyah Ayakkabı
Siyah Ayakkabı

Modern Takım Elbise

Modern takım elbiseler düğünler için her zaman kurtarıcıdır. Birkaç ufak dokunuşla ve değiştireceğiniz gömlek renkleriyle takım elbiselerinizi defalarca kullanabilirsiniz.

Eğer şimdiye kadar bir modern takım elbise almadıysanız uygun kumaşlı bir tane edinebilirsiniz. Bu iyi bir yatırım olacaktır. Düğünler genellikle yaz aylarında ve sıcak havalarda yapıldığı için keten, pamuk veya ikisinin karışımı olan hava alan ürünler seçebilirsiniz. Kış düğünleri için önerimiz pamuk, yün veya ikisinin karışımı olan ürünler olacaktır.

Uzun süre kullanacağınızı düşündüğünüz bir takım için gri, lacivert, bej veya taş rengi gibi nötr bir renk tercih etmelisiniz.

Gri Takım Elbise
Mavi Takım Elbise
Açık Kahverengi Takım Elbise
Bej Takım Elbise
Krem Takım Elbise
Mavi Takım Elbise
Açık Gri Takım Elbise
Açık Mavi Takım Elbise
Mavi Takım Elbise

3 Parça Takım Elbise

Bazı ünlülerin vazgeçilmezi olan yelekli takım elbise günlük kullanımda çok iyi bir tercih olmasa da düğünler için iyi bir alternatif olabilir. Akşam yapılan düğünlerde herkes serinlemek için ceketlerini çıkardığında sizin yeleğiniz üzerinde sadece gömlekleri kalan diğerlerine göre daha fazla görünecektir. Böylece kolayca spot ışıklarını üzerine döndürebilirsiniz.

Taş Rengi Takım Elbise
Açık Mavi Takım Elbise
Gri Takım Elbise
Açık Gri Takım Elbise
Açık Mavi Takım Elbise
Gri Takım Elbise
Mavi Takım Elbise
Lacivert Takım Elbise
Mavi Takım Elbise

Modern Çift Göğüslü (Kruvaze) Ceket

Kruvaze ceket modası geçmeyen bir modeldir. İnce kesimli düğmeleri çekmeyen bir kruvaze ceket her zaman kullanabileceğiniz bir seçenektir. Parlak renkli gömleklerle veya gösterişli karelerle göz alıcı bir hale gelebilir.

Vücut şeklinize göre geleneksel altı veya sekiz düğmeli modelleri seçebileceğiniz gibi dört düğmeliyi tercih ederseniz daha iyi bir görünüm elde edebilirsiniz.

Parlak mavi veya açık gri renk seçenekleri sık görünmeniz için en iyi tercihler olacaktır.

Açık Gri Kruvaze Takım Elbise
Lacivert Kruvaze Takım Elbise
Lacivert Kruvaze Takım Elbise
Mavi Kruvaze Takım Elbise
Açık Gri Kruvaze Takım Elbise
Lacivert Kruvaze Ceket
Lacivert Kruvaze Ceket
Mavi Kruvaze Ceket
Bej Kruvaze Ceket

Kişiselleştirilmiş Ayrılıklar

Çok resmi olmayan bir düğün için (ki günümüzde çoğu düğün böyle) rahat kıyafetler kullanabilirsiniz. Düğün için kıyafet satın alırken bu durumu göz önünde bulundurun.

Kişisel olarak kumaş tercihinize karar verdikten sonra mavi ve gri tonlarında, bej, taş rengi ve ekru gibi renkler birbirlerine karıştırılarak tercihinize göre kombinler oluşturabilirsiniz. Nane, açık mavi ve soluk sarı gibi pastel renkler oldukça güzel görünecektir.

Yaz ayını çağrıştıran bir denizci gibi görünmek için beyaz bir pantolon ve soluk mavi bir gömlek ile tek veya çift göğüslü (kruvaze) ceket kombinleri çok iyi seçimlerdir. Veya aynı kombin renkelerini ters olarak da uygulayabilirsiniz.

Oxford ayakkabılarınızla açık yaka gömleğinizi kullanabileceğiniz gibi uzun kollu polo dahi kullanabileceğiniz seçenekler arasındadır.

Açık Gri Blazer Ceket
Mavi Slim Fit Ceket
Bej Blazer Ceket
Pembe Skinny Fit Ceket
Yeşil Ceket
Açık Mavi Slim Fit Blazer Ceket
Beyaz Pantolon
Mavi Melanj Pantolon
Açık Kahverengi Pantolon
Kahverengi Chino
Gri Skinny Pantolon
Mavi Skinny Fit Pantolon