En Çok Kullanılan Sütyen Çeşitleri Nelerdir ?

Kadınların olmazsa olmaz ürünü olan sütyen çeşitlerine birlikte bir göz atalım. Birçok şekilde kategoriye ayrılabilecek sütyenleri biz göğüsleri gösterme şekline göre 8 çeşide ayırdık.

1 – Balcony

Balkonet sütyen Türkçe’ye “balkon” olarak çevirdiğimizde bu şekil anlam kazanır sanırız. Bu çeşitte; göğüsler alttan sıkıştırıldığı için üst taraflarında şişme olur. Bu durum adeta balkona benzer bir görünüm sağladığı için bu isimle anılmaktadır.

Genel olarak göğüslerinizin estetik bir görünümde olmasını istiyorsanız balkonet sütyeni tercih etmelisiniz.

2 – Plunge

Göğüslerinizin arasında boşluk varsa ve yan kısımları diğer kısımlara göre daha dolgunsa bu model tercih edilebilir. Bu model göğüslerinizi toparlar. Göğüslerinizi ortada birleştirdiği için mükemmel bir görünüme kavuşmalarını sağlar. Göğüs dekoltesi için en uygun modeldir.

3 – 3/4 Cup

Uluslararası olarak sütyenin yüksekliği cup olarak ifade edilir. Türkçe karşılığı kap diyebiliriz. 3/4 cup model sütyenler göğüsün büyük bölümünü kapatır. Dekolte görünümü iyidir.

4 – Push-up

Destekli olarak bilinen sütyendir. Küçük göğüslü kadınlar tarafından daha çok tercih edilir. Göğüsleri yukarıya doğru iterek olduğundan daha dolgun görünmesini sağlar.

5 – Full Cup

Full cup sütyenler göğüsleri tamamen örter. Bu modelde şerit kısım göğüslerin üst kısmından geçer. Göğüslerin büyük bölümünü kapattığı için özellikle yaz aylarında kadınlar tarafından tercih edilmez.

6 – Minimiser

Minimiser sütyenlerin amacı göğüsleri olduğundan küçük göstermektir. Bu modelde göğüs sıkılarak veya koltuk altına yayılarak küçük gösterilir. Göğüs altında bulunan bariyerler sayesinde göğüsler toparlanmakta ve düzgün görünüm sağlanmaktadır.

7 – Multiway

Multiway sütyen straplez, boyundan bağlı, tek omuz veya arkası çapraz tasarımlı kıyafetler yapılmıştır. Dekolteli kıyafetlerde sütyenin askıları görünür. Askılar değiştirilerek veya renklendirilerek çeşitli kombinasyonlar yapmak mümkündür.

8 – T-shirt

T-shirt sütyen modeli en çok tercih edilen en sık giyilen sütyen modellerinden biridir. Birçok kadının gardırobunda en az iki tane t-shirt sütyen vardır. Bu model ince tişört ve gömleklerle giyildiğinde iz yapmaz. Vücuda tamamen oturur ve sıkı durur. Elbisenin üzerinden belli olmadığı için mükemmel görünmenizi sağlar.