Doğru İç Çamaşırı Seçimi Nasıl Yapılır ?

İç  çamaşırı seçerken dikkat edilmesi gereken noktaların başında çamaşırların rahat ve sağlıklı olması geliyor. Doğru iç çamaşırı seçimi ile rahat ve sağlıklı çamaşırları tercih edebilirsiniz. Hijyene en çok ihtiyaç duyulan ve hastalıkların en kolay bulaştığı çamaşırları seçerken azami dikkat göstermek gerekiyor.

Moda Değil Sağlık Önemli

İç çamaşırı seçerken trend olan veya moda olduğuna kanaat getirilen tercihler yerine sağlık ön planda tutulmalıdır. Tercihen hem moda olan hem de sağlıklı olan ürünler seçilirse daha iyi olsa da bu her zaman mümkün olmayabilir. Bu sebeple sağlıklı bir ürünü modaya tercih etmelisiniz.

Pamuklu Kumaş Önemli

İç çamaşırı alırken pamuklu kumaşlar tercih edilmelidir. Naylon veya benzeri plastik içerikli ucuz ürünlerden uzak durulmalıdır. Özellikle hassas cilde sahip olan kişiler iç çamaşırının kumaşına çok dikkat etmelidir. Kumaş türünün uygun olmaması veya iç çamaşırında kullanılan lastiğin malzemesinin iyi olmaması deriyle temas eden bölgelerde çeşitli cilt rahatsızlıkları, kaşıntı veya kızarıklık gibi sorunlara yol açabilir.

Bedeninize Uygun Çamaşır Alın

İç çamaşırınız sizi sıkmamalı, vücudunuza tam olarak oturmalıdır. Sadece güzel diye aldığınız bir ürün uzun vadede sağlık sorunlarıyla karşılaşmanıza yol açabilir. Çamaşırın sıktığı bölgedeki yağ dokusunda bazı kayıplar oluşabilir. Sıkı bir iç çamaşırının deriyle temas ettiği bölgelerde egzama gibi rahatsızlıklar bile meydana gelebilir.

Sütyen Lastiğine Dikkat Edin

Her insanın beden ölçüleri ve derisinin hassasiyet derecesi farklıdır. Bunu göz önüne alarak özellikle sütyen alırken göğüsleri sıkmamasına ve sütyen lastiğinin doğrudan tene değmemesine dikkat edilmelidir. Açıkta kalan ve doğrudan tene değen lastikler çeşitli alerjilere ve deri hassasiyetlerine sebep olabilir. Doğru sütyen seçimiyle ilgili olarak “Sütyen Bedeni ve Cup Ölçüsü Nasıl Alınır ?” yazımızdan bilgi alabilirsiniz.

Fanila Neden Önemli ?

Fanila, özellikle soğuk havalarda vücut ısımızı koruyan ve üşümemizi engelleyen bir iç çamaşırıdır. Fanila dışa giyilen giysilerin vücuda direkt temasını engelleyerek bir koruma sağlar. Özellikle pamuklu fanila kullandığınızda vücudunuz fanila tarafından korunur ve dışınıza giydiğiniz sentetik kıyafetler teninize temas etmez. Böylelikle hem vücut ısınızı korumuş hem de teninizde oluşabilecek olası sorunlardan kurtulmuş olursunuz.

Külot Seçimi

Kadınlar için külot seçimi hassas bir konudur. En çok görülen jinekolojik sorulardan biri olan vajinal enfeksiyonların tetikleyicilerinden biri de kullanılan külotlardır. Şiddetli kaşıntı, yanma hissi, sık idrara çıkma, idrar yaparken yanma, kötü kokulu akıntı gibi belirtileri olan vajinal enfeksiyonları engellemede tedavinin yanı sıra külot seçimlerine de dikkat edilmelidir. Özellikle kasıkların sürtünmesiyle oluşan tahrişler ve egzamalar gibi sorunlarla karşılaşmamak için yüzde yüz pamuklu veya büyük çoğunluğu pamuklu olan külotlar tercih edilmelidir.

Naylon Giysiler

Naylon giysilerden her mevsimde uzak durmak gerekiyor. Özellikle yaz aylarında terleme nedeniyle oluşan mantar enfeksiyonları daha sık görülür. Bazı kişilerin bünyeleri naylon karışımı giysileri kabul edip herhangi bir problem oluşturmasa da bu tip ürünler terlemeyi engellemezler. Pamuklu ürünler ise adeta vücudunuzla birlikte nefes alıp verirler. Pamuklu ürünler sayesinde daha az terlersiniz ve buna bağlı problemlerle karşılaşma riskiniz en aza iner.

İç Çamaşırı Alırken ve Kullanırken;