Daha Fotojenik Olmak İçin 10 İpucu

Sosyal medya sayesinde yaşantımızdan kesitleri insanlarla kolayca ve hızlı bir şekilde paylaşabiliyoruz. Partiler, doğum günleri, çalışma ortamı, yemek, piknik gibi onlarca hatta yüzlerce konuyla ilgili fotoğrafı sosyal medyada paylaşıyoruz. Bu paylaşımlar beraberinde “güzel görünmek” gibi bir koşulu da beraberinde getiriyor. Birçoğumuz en iyi fotoğrafı çekmek için zaman harcamak zorunda kalıyoruz. Sosyal medyada paylaştığımız fotoğraflarda fotojenik çıkmak için çaba harcıyoruz. Bazen bilinen bir rakibinizle veya gizli rakiplerinizle rekabet etmek zorunda kalabileceğiniz fotojenik fotoğraflar konusunda size 10 ipucu veriyoruz. Bu ipuçları sayesinde artık sosyal medyada daha fotojenik olacaksınız.

İpucu 1:

Bir çok kişi nasıl iyi göründüğünü biliyor. Ancak moda fotoğrafçısı Garance Doré’ye (ve bilimsel bir araştırmaya göre ) genellikle yüzün sol tarafı daha cazip.

İpucu 2:

Asla kameraya çok yakın durmayın. Orantısız olarak daha büyük görünürsünüz. Bunun yerine, fotoğraftaki diğer insanlarla kendinizi eşit bir düzlemde konumlandırın.

İpucu 3:

Moda blog yazarı Chriselle Lim’e göre, alçak bir açıyla çektiğiniz figür görsel olarak genişliyor ve sizi daha uzun boylu ve daha yalın gösteriyor. Daha düşük bir açıdan tam uzunluk alın.

İpucu 4:

Başınızı biraz hafifçe çevirmek, kameranıza doğrudan bakmaktan daha iyidir. Çünkü özelliklerinize daha fazla derinlik kazandıracaktır. Merhaba, elmacık kemikleri!

İpucu 5:

Oturuyorsanız, fotoğrafın üstten çekilmesi gerekiyorsa, fotoğraf makinesini karşılamak için yüzünüzü yukarıya eğin. Bu çenenizin tanımlanmasına yardımcı olur. Oturduğunuz fotoğrafları daha yüksek bir açıdan çekin.

İpucu  6:

Fotoğrafı yayınlayan sizseniz tüm vücudunuz çerçeveyi dolduracak şekilde fotoğrafı kırpın. Bu, dikey uzunluk yanılsamasını yaratacaktır.

İpucu 7:

En iyi fotoğraf için rahat bir gülümse yeterlidir. Rahat bir gülümseme oluşturmak için aşağıdaki 4 adımı uygulayın.
1) Gözlerinizi kapatın.
2) Derin bir nefes alın.
3) Gözlerinizi açın.
4) Gülümseyin.

İpucu 8:

Gülümserken dilinizi dişlerin arkasına koymak, çok geniş bir sırıtıştan kaçınmanıza yardımcı olacaktır. Gözlerinizle gülümsemeyi unutmayın ki mutsuz görünmeyin.

İpucu 9:

Bir fotoğrafın çekilmesinden hemen önce bir ışığa bakmak, göz bebeklerinizi küçültür. Göz bebeğinizin küçülmesi fotoğtafta korkunç kırmızı gözlü çıkma riskinizi en aza indirir.

İpucu 10:

İngilizce “money” (para) ifadesinin söylenişinde kelimenin sonundaki sert “i” sesi ağzınızın köşelerini yukarı çıkarıp gözlerini kırıştıracak ve gerçek bir gülümsemenin tetiklenmesini sağlayacaktır.