Termal İçlik Nedir ? Ne İşe Yarar ?

Kış aylarının ortalarındayız, üşüyoruz ve ısınmaya ihtiyacımız var. Bunu sağlamak için kat kat giyiniyoruz. Kapalı ortamlarda olabildiğince ısıtıcılarla ısınırken dışarıya çıktığımızda üşüme sorunuyla yüz yüze geliyoruz. Dışarıda da vücut ısımızı korumamız gerekiyor. Bunu sağlamak için kat kat giyinmenin dışında kullanabileceğimiz termal içlik sayesinde daha az kıyafetle daha sıcak kalabiliriz.

Termal Ürünler

Termal ürünler; sıcak ve soğuk hava arasında uyum sağlayabilen, vücut ısınızı koruyabilen ürünlerdir. Kışın yüz yüze kaldığımız ve birçoğumuzun sevmediği soğuk havalardan korunmanın en ideal yollarından biri termal ürünlerdir.

Termal Ürünleri Kimler Tercih Ediyor ?

Çoğunlukla dağcılar, doğa yürüyüşü yapanlar, kayakçılar, yelken sporuyla ilgilenenler, kürekçiler, bisikletçiler, motorsikletçiler, fitness yapanlar, basketbolcular, voleybolcular, futbolcular veya dışarıda bir işle uğraşanlar termal ürünleri tercih ediyor. Bunların dışında gündelik hayatında normal bir hayat yaşayan insanlar da soğuktan korunmak için termal ürünlerden termal içliği kullanıyor.

Termal İçlik Gündelik Yaşamda Kullanılabilir

Soğuklardan korunmak için elbisenin altına termal içlik giyilebilir. Termal içlik yapısı sebebiyle günlük yaşantınıza etki etmeden, sizi rahatsız etmeden kullanılabilecek bir üründür.

Vücut Isısını Koruyor

Normal şartlarda kullanılan pamuklu içlikler veya çamaşırlar vücut ısınızın %100’e yakınını dışarıya veren ürünlerdir. Pamuklu ürünler bu sebeple terletme yapmama özelliğine sahiptirler ancak ısıyı koruyamadıkları için daha çok yaz aylarında vücudunuzda oluşabilecek terlemeyi gidermek için uygundurlar. Termal içlik ise özel teknolojisi sayesinde vücut ısınızın %80’ini tutarak üşümenizi engeller.

Sıcak Tutuyor, Terletmiyor

Termal içlikler oluşan teri termal kumaşın bir üst katmanına aktarıyor. Termal kumaş bu özellik sayesinde adeta nefes alıyor. Bu sayede hem siz terden rahatsız olmuyorsunuz hem de soğuk kış günlerinde vücudunuzun ısısını korumuş oluyorsunuz.

Üşümemek İçin Vücut Isınız Sabit Kalmalı

Üşümemek için vücut ısınızı sabit  tutmanız gerekiyor. Vücudunuzun ısısını sabit tutmanın en önemli kriteri teninizin kuru kalmasını sağlamaktır. Kademeli bir yapı olarak düşünebileceğimiz giyiminizde; ilk önce iç giyiminiz teri hızla bir sonraki katmana (kazak, tişört vb) atması, oradan da nemin dış katmana (mont, kaban vb) ve en sonunda en dışa atılarak tenin kuru sağlanması önemlidir.

Hangi Termal Ürünler Tercih Edilmeli ?

Spor aktivitelerinde veya günlük kullanımda bambu, modal, polyester, polyamid veya özel ipliklerden üretilmiş termal iç giyim ürünleri tercih edilmelidir. Bu malzemelerden yapılan termal ürünler nefes alabilen ürünlerdir ve hareket kabiliyetinizi eksiltmezler.

“Polyester Hava Geçirmez” Yanlış Şartlanması

Genel olarak halk arasında “Naylon veya polyester hava geçirmez. Hava almadığı için terletir.” şartlanması meşhurdur. Maalesef bu şartlanma yanlıştır. Naylon veya polyester türevli iplikler rejenere selülozik elyaflı ürünlerdir. Bu ürünler (mesela pamuğa göre) daha sık gözeneklidirler. Bu sayede gözenekler arasında su buharı birikmeyeceği için terleme olmayacaktır.

Kısaca Termal Ürünler
  • Vücudu adeta bir deri gibi sarar.
  • Nefes alır.
  • Çok hafiftir.
  • Çok esnektir.
  • Rahat ve yumuşaktır.
  • Teninizle uyumludur.
  • Maksimum nem transferi sağlar.
  • Nem tutmadığı için bakteri oluşumunu engeller.
  • Vücudu terden korur.
  • Teninizin kuru kalmasını sağlar.
  • Oluşabilecek kokuları azaltır.
  • Isı kontrolü sağlar.
  • Üşümeyi engeller.
  • Vücut hareketlerini engellemez.

Sıcacık bir kış geçirmenizi diliyoruz.